Divari

Divari, Hämeenkatu 44, 05820 Hyvinkää

torstaina, kesäkuuta 08, 2006

Rätinää ja kohinaa

Seuraa ensimmäinen puskapoliittinen puheenvuoro divarin tyyliin.

On se kumma, että hyvä radioasema ajetaan alas. Divarskan suosikkiradiokanava, Sävelradio, viihdyttää yötä päivää mukavalla musiikilla ja hyvillä puheohjelmilla, ja tarjoaa vaihtoehdon ainaiselle poppirenkutukselle, mitä "nuoremmalle" väelle suunnataan. Ministeri voisi tulla alas lasitornistaan ja kertoa miksi tällainen päätös on tehty - hän kun ei kuulemma edes suostu puhelimeensa vastaamaan. Kysyntäähän tällä kanavalla selkeästi on, eikä päätöksessä tunnu olevan mitään järkeä. Sävelradion tarjonnalle yleensä nenäänsä nyrpistelevä apulaisdivariapulainenkin suorastaan suivaantui kuullessaan, että "kalkkiskanava" ajetaan tällä tavalla alas.

Jos Sävelradion lupaa ei uusita, ja kanava lakkautetaan, Divarska harkitsee lähettävänsä Liikenne- ja viestintäministeriöön jokaisen radionrämänsä, ja siirtyy kokonaan käyttämään mp3-soitinta.

"Valtakunnalliseen tarjontaan haluttiin toimilupakierroksella saada mahdollisimman monta erityylistä radiota."


Onko se monipuolistamista, että ikivihreitä, rock-klassikoita ja vintage-musiikkia soittava kanava ajetaan alas, ja annetaan luvat uusille kanaville, jotka on selkeästi suunnattu nuoremmille? Miksi toimiva valtakunnallinen kanava ajetaan alas? Onko tämä tätä kestävää kehitystä? Ahkerasti työtä tehneet radiotoimittajat kortistoon vaan! Eikä yhtään piitata siitä, että kanava on tehnyt vuosikausia töitä profiloituakseen ja saadakseen tunnettavuutta.

Monipuolisuutta on siis se, että toimiva selkeästi profiloitunut erilainen kokonaisuus ajetaan alas ja perustetaan sen tilalle vielä yksi nuoremmille suunnattu kanava, vähän eri vinkkelistä. On se hyvä, ettei Liikenne- ja viestintäministeriö ole vastuussa eläinlajien moninaisuudesta, tai eläinkunta rajottuisi kohta puudelien eri väri- ja kokovaihtoehtoihin.